Campus Mundival Nápolyban

4 hónap külföldön

Miért éppen Nápoly?

2016. november 20. 00:19 - KertmegIstvan

erasmus-map---copy.jpg

A választás nem volt egyszerű. Mivel 5-ödévesek vagyunk, ezért a lehetőségeink annyiban voltak limitálva a cél egyetem megválasztását illetően, hogy csak a Szegedi Tudományegyetemmel szerződött intézményekkel számolhattunk. Ez azonban még közel sem jelentette, hogy könnyű dolgunk van...

Kezdetben gondoltunk még német és spanyol egyetemekre is, de végül ezeket elvetettük.

Érdemes tudni, hogy ha azt gondoljuk, hogy tőlünk nyugatabbra fekvő országokban alap az angol nyelvű oktatás, akkor nagyot tévedünk. Egyik barátom egy francia egyetemnek írt angolul, viszont erre nem érkezett válasz. A barátom tud franciául, így ismét írt egy üzenetet ezúttal franciául. Erre már érkezett válasz, sőt kiderült, hogy az első emailt, mivel az angolul íródott, tárgytalannak gondolták.

A listán láttuk, hogy számos olasz város is szerepel a listán. Én már kétszer voltam Itáliában, így tudtam, hogy jó választás lesz.

Rendben, az ország megvan, már csak várost kell választani.

italy.jpg

Olaszországnál mindig előjön az Észak és Dél kérdése, hiszen hatalmas különbségeket fedezhetünk fel a régiók között. Számításba kellett vennünk azt is, hogy 4 hónapot töltünk az adott városban, szóval fontos, hogy nagyobb település legyen, vagy a környéke legyen érdekes számunkra. Itália esetén mindenki, ahogy én is Rómára gondoltam először nem véletlenül. Az örök város minden tekintetben csodálatos úti cél, viszont nagyon nagyon drága. Ezen felül Dorina aggódott a város puszta mérete miatt is, mert az egyetem és a szállás távolságától függően akár órákat is ingázhattunk volna naponta.

A következő város a listán Nápoly volt. A pizza és Bud Spencer szülőhelye. A város a Vezúv árnyékában, Dél-Olaszország nem hivatalos fővárosa. Rendkívüli módon megosztja az embereket, vagy imádják vagy utálják, de az biztos, hogy az itteni látogatás utáni reakciók legalább olyan hevesek, mint a dél-olasz emberek. A környék pedig valami elképesztő. Elég csak szavakat írjak: Pompeii, Capri, Amalfi…

Körbekérdeztünk ismerősöket, korábbi Erasmusos hallgatókat, ki mit hallott, vagy mit tapasztalt, és az az igazság, hogy a válaszok is megosztóak voltak.

Személy szerint vonzott a város, a helyiek mentalitása, az igazi olasz kultúra megismerésének lehetősége, a gyönyörű vidék és persze a kedvezőbb árak is. Dorina is egyetértett velem, bár tény, hogy ha maga Nápoly kisebb, mint Róma, agglomerációval messze túltesz rajta.

Marokkó kapcsán is azt gondolták, hogy elment az eszünk, gondoltunk pont ez az a hely, amit kerestünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://granito.blog.hu/api/trackback/id/tr3711975590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása